Mikroinvertere - 230v fra solcellepanelet

Mikroinvertere er ikke veldig mye brukt i Europa men i USA og Japan er dette en veldig kjent løsning. Den store fordelen med en mikroinverter er at du får (MLPE-Module level power electronics) og 230v rett fra solcellepanelet.

Mikroinvertere gir samme fordel som ved bruk av Tigo optimizere med tanke på skyggeproblemer i tillegg er mikroinverteren som navnet tilsier en liten inverter som jobber bare med 1 eller 2 panel om gangen. Den er fysisk plassert under hvert panel. Den er ideen å bruke i situasjoner hvor panelene har mangen rare vinkler eller i situasjoner hvor en ønsker å unngå DC kabler med høy spenning i et bygg. Hver Inverter utfører sin egen MPPT (maks power point tracking)og på den måten optimaliseres utnyttelsen av instrålt solenergi. Løsningen velges ofte i kombinasjon med FPV(floating photo voltaics) På store anlegg er denne løsningen litt dyrere men gir altså stor fleksibilitet med tanke på implementering.

Dersom du har en kunde som ønsker 3-4 panel på en fasade eller takutstikk i en annen vinkel er det ideelt å kombinere bruk av string inverter med noen mikroinvertere på utvalgte paneler.

NEP fra Japan er en av verdens mest anerkjente produsenter av mikroinvertere, de produserer produkter med kjent høy japansk kvalitet til en gunstig pris.     

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×