Når halvparten er bedre...

Solenergi er en av de raskest voksende kildene til fornybar energi over hele verden, samtidig fortsetter teknologien i solenergiindustrien å utvikle seg med stormskritt. De siste nye er Half-Cut Cell solcellepaneler, som har en forventet vekst i markedsandeler fra 5% i 2018 til nesten 40% i 2028 (kilde: The ninth edition of the International Technology Roadmap for Photovoltaic).

Litt om teknologien:

Half-Cut Cell solcellepaneler, kan bli referert til som doble celler, delte celler eller paneler med lav indre motstand, er solcellepaneler som har solcellene sine kuttet i to, og dermed halverer den indre strømmen til panelet. Dette resulterer i forbedring av panelets ytelse, skyggetoleranse og holdbarhet. Dvs. genererer mer energi med samme panelstørrelse og kostnad, samtidig som den varer lenger.

Hva er Half-Cut Cell solcellepaneler?
Half-Cut Cell solcellepaneler er paneler med tradisjonelle solceller som er kuttet i to av en laser. Ta det tradisjonelle 60-cellers solcellepanelet som eksempel. Med den tradisjonelle teknologien kobles 60 celler i full størrelse i 3 strenger, og fungerer som et 38V-panel, mens for et halvkuttet solcellepanel har samme panelstørrelse 120 halvstore celler kablet opp i 6 strenger, og fungerer som to 38V-halvdeler som er koplet parallelt.

Hva er fordelene med Half-Cut Cell solcellepaneler?
Fordelene med halvsnittet teknologi kommer hovedsakelig fra halveringen av panelets indre strøm. Dette resulterer i mange fordeler, som bedre ytelse, fordeler under skyggelegging og bedre holdbarhet:

1. Senker resistive tap

I et solcellepanel oppstår resistive effekttap når elektrisk strøm transporteres gjennom celleforbindelsene. Ved å kutte solceller i to, halveres strømmen. Reduksjonsstrømmen fører til lavere resistive tap. Denne forbedringen i ytelsen kan øke ytelsen til et panel med opptil 2,5% i forhold til hva det ville være med celler  i full størrelse, noe som kan være en god 9 ~ 10W per panel.

2. Høyere skygge toleranse

Halvkuttede solcellepaneler er mer motstandsdyktige mot effekten av delvis skygge på panelet. I stedet for å ha 3-panel cellestrenger i tradisjonelle solcellepaneler, brukes 6 strenger for å koble cellene i et halvsnittet solcellepanel. Når det er en delvis skygge på et panel, forårsaket av f.eks blader, grener eller til og med fuglebesj, vil det skyggelagte området bare påvirke en sjettedel av den totale paneluttaket, i stedet for en tredjedel.

3. Bedre holdbarhet

Halvkuttede solcellepaneler har flere fordeler med å utvide holdbarheten til panelet. For det første reduserer mindre celler belastningen på utvidelse og sammentrekning av celleforbindelse når panelet varmes og avkjøles hver dag. Og etter hvert som mindre celler bøyer seg mindre, er det en redusert mulighet for sprekker. Halvsnittede paneler reduserer også temperaturen på stedet og reduserer dermed risikoen for å få skader fra høy temperatur, men kanskje viktigere de er mindre utsatt for sprekkdannelser som følge av for høy snølast.

Vi er stolte av det nyankomne Provitaz 320Wblack 330W og 400W PERC Half-Cut Cell Solar Panel. 

For tiden har halvkuttede solcellepaneler blitt et høydepunkt i utviklingen av PV-modulteknologi. Våre produksjonspartnere er en av verdens ledende produsenter med teknologi og fasiliteter for å produsere halvkuttede solcellepaneler. Vi benytter kun høykvalitets solcelle waffers fra anerkjente Jinko solar. Vi er glade for å kunngjøre at vi i 2020 vil ha Provitaz black 320W PERC Half-Cut Cell all-black solcellepanel som vårt standard panelalternativ. Dette gir høyere ytelse, bedre holdbarhet og mer kostnadseffektivt solcellepanelalternativ for Nordiske forhold.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×